Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

«Εξέγερση» πράσινων βουλευτών για εργασιακά, ασφαλιστικό

_1_~1 Στη δίνη του κυκλώνα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Καζάνι που βράζει είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ εξαιτίας των δυσβάστακτων αλλαγών σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Τόσο στο παρασκήνιο, όσο πια και στο προσκήνιο με δημόσιες τοποθετήσεις, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διατυπώνουν τις σοβαρές αντιρρήσεις τους για τις επικείμενες ανατροπές.

 
Σήμερα με δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 9.89, ο Χρήστος Πρωτόπαπας υπογράμμισε ότι διάφορα θέματα χρήζουν βελτίωσης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ανατροπές ξεπερνούν το μνημόνιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτης Κουρουπλής, ο οποίος επισήμανε ότι το προεδρικό διάταγμα χωλαίνει και νομικά.

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ενημερώνει αύριο για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ σήμερα θα έχει «ενημερωτικές» συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης μέσα στην ημέρα, αποστέλλει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για γνωμοδότηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Σύμφωνα πάντως με συνεργάτες του υπουργού Εργασίας, ο κ. Λοβέρδος θα εισηγηθεί προς την κυβέρνηση το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αναστάτωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει πυροδοτήσει και τις συζητήσεις για εκλογές. Το Μέγαρο Μαξίμου επισήμως διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός απειλεί με εκλογές σε περίπτωση που βουλευτές του δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι τυχόν διαφοροποιήσεις στη ψηφοφορία θα θέσουν τα πάντα στο τραπέζι. Υπό αυτό το πρίσμα, το Μαξίμου εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

 

Πηγή:http://www.protothema.gr