Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Δεν διορθώνουν γραπτά των Πανελληνίων οι καθηγητές!

__1_~2 Αγωνία μαθητών-γονέων για τη «λευκή απεργία»

Σε «λευκή απεργία» προχωρούν οι βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει ήδη διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Την Πέμπτη έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ ήδη έχει κλείσει το βαθμολογικό κέντρο Χανίων.

Αδιόρθωτα παραμένουν περίπου 150.000 γραπτά (κυρίως στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν καταχωριστεί οι βαθμολογίες και στα μισά από όσα έχουν διορθωθεί!

Η «λευκή απεργία» των εκπαιδευτικών φαίνεται να θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προγραμματίζει έκτακτη σύσκεψη σήμερα.
Δήλωση Χριστοφιλοπούλου για τη λευκή απεργία των βαθμολογητών

Έκκληση στους βαθμολογητές να συνεχίσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών απηύθυνε από την Τρίπολη όπου περιοδεύει, η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της λευκής απεργίας των βαθμολογητών.

«Νομίζω, είπε, πως όλοι πρέπει να δείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης. Το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει την απόφαση κανονικά υπήρξε μια περικοπή, εξετάζουμε το θέμα και σε κάθε περίπτωση θέλω να κάνω έκκληση στους βαθμολογητές στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσει η βαθμολόγηση των γραπτών».

«Είναι ανάγκη, κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου, να γίνει αυτό για τα παιδιά μας, για τους μαθητές που έδωσαν ένα πολύ μεγάλο αγώνα, δίπλα τους ήταν οι εκπαιδευτικοί, δίπλα τους ήταν οι γονείς ας μην τα εγκαταλείψουμε τώρα. Τώρα που είναι η ώρα της βαθμολογίας είναι καλό να συνεχίσει και να μη σταματήσει η διαδικασία».

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=71312