Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σε τροχαίο

dias_494x320 Το πρώτο θύμα της νεοσύστατης ομάδας ΔΙΑΣ θρηνεί από προχτές το απόγευμα η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 23χρονο αστυφύλακα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα του στην Αττική Οδό.

Προχθές το απόγευμα πήγε μαζί με άλλους οκτώ συναδέλφους του, που επελέγησαν από τους προϊσταμένους τους, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, όπου παρέλαβαν τις νέες τους μοτοσικλέτες.

Στον δρόμο της επιστροφής όμως, στο τελευταίο τούνελ της Αττικής Οδού, πριν στρίψουν για την Κατεχάκη και να πάνε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο 23χρονος έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου και έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το στήθος πάνω στον τοίχο.

Οι συνάδελφοί του έσπευσαν κοντά του και διαπίστωσαν ότι ο 23χρονος είχε τις αισθήσεις του και έδειχνε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό. Τον μετέφεραν όμως στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εσωτερική αιμορραγία. Συγκεκριμένα είχε σπάσει τα πλευρά, τα οποία του τρύπησαν τον πνεύμονα, ενώ είχε κάταγμα και στο σαγόνι. Αμέσως τον έβαλαν στο χειρουργείο, αλλά παρά τις προσπάθειες να τον σώσουν δεν τα κατάφεραν.

Παλαιότερες αναρτήσεις  από το troktiko. . .

<<Αν είναι δυνατόν! Ο Χρυσοχοϊδης, υποσχόταν μια νεοσύστατη μάχιμη ομάδα που θα επανέφερε την ασφάλεια στους πολίτες. Οι 2000 άνδρες λοιπόν, για να μην κυκλοφορούν χωρίς κράνη, πήγαν και αγόρασαν μόνοι τους, με δικά τους έξοδα, καθώς η αστυνομία δεν τους κάλυπτε αυτό το έξοδο. Μάλιστα....
χρεώθηκαν και με φόρο πολυτελείας, ενώ το χειρότερο, είναι ότι εκπαιδεύτηκαν σε μηχανές 250 κυβικών, ενώ οδηγούν 600 κυβικών. Καμία σχέση, όποιος ξέρει από μηχανές. Άλλωστε, υπάρχει και κατηγορία για τα διπλώματα. Απίστευτο. Για αυτό πέφτουν σαν τα κοτόπουλα. Ήδη κάποιοι τραυματίστηκαν στην Αττική οδό. Η επίσημη αστυνομία λέει πως δεν βρήκαν κράνη στην αγορά. Τους πιστεύετε έτσι; Την καταγγελία, έκανε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών ο Λιακόπουλος. Μπράβο βρε Χρυσοχοίδη>>

<<Το είχαμε πει από την αρχή ότι η εκπαίδευση που έκανε η ομάδα "ΔΙΑΣ" ήταν το λιγότερο πρόχειρη και έθετε σε κίνδυνο την ζωή αστυνομικών. Πήραν μια μηχανή που δεν είχαν καβαλήσει ποτέ και τους έβγαλαν στον δρόμο!
Χθες σκοτώθηκε στην Αττική Οδό ένας αστυνομικός που οδηγούσε την μηχανή μεγάλου κυβισμού.>>

Σχόλιο:

Όσων αφορά την εκπαίδευση τέτοιων ειδικών ομάδων δείτε τα πιο κάτω video από αντίστοιχη εκπαίδευση στην Ιαπωνία . . .