Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις φορτηγατζήδων για τα «κλειστά» επαγγέλματα

875686-184897148 Έτοιμοι να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις δείχνουν οι οδηγοί φορτηγών, αντιδρώντας στις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) αναφέρεται ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ετοιμάζεται να καταθέσει ένα σχέδιο νόμου τελείως διαφορετικό από εκείνο που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το ζήτημα.

Το Συνδικάτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποδέχθηκε στο σύνολό του τις ρυθμίσεις που περιείχε το Σχέδιο Νόμου για την απελευθέρωση των Οδικών Μεταφορών, παρά το γεγονός ότι αρκετές από αυτές θα είχαν αρνητικές για τον κλάδο μας επιπτώσεις.

Παρ' όλα αυτά ακολούθησαν συντονισμένες παρεμβάσεις και πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την πλήρη απομείωση της αξίας των αδειών και την άρση κάθε περιορισμού που θα λειτουργούσε κατά την άποψή τους ως εμπόδιο στην ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα.

Κατά το Π.Σ.Χ.Ε.Μ, το υπουργείο «προχωρεί σε μία σειρά τροπολογιών, οι οποίες μεταβάλλουν εντελώς όχι μόνο το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του αρχικού σχεδίου νόμου».

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι δεν κατέστη δυνατό να συναντήσουν τον υπουργό κ. Ρέππα.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=139083&cid=4