Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Σκληρές εκφράσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παπούλιας: Να παταχθούν οι απατεώνες του κοινού εγκλήματος

73123BBA495A38F86DCCFF833A4D7615

"Πρέπει να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος", δήλωσε νωρίτερα σήμερα, σε δραματικό τόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη του Κατάρ Χαμάντ Γιασίν Μπιν Τζαμπρ Αλ-Θανί.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ακόμη ότι "η Ελλάδα έδωσε μια μάχη και με την συμφωνία που επετεύχθη ανοίγονται δρόμοι για υπέρβαση της κρίσης" και πρόσθεσε: "Η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. Θα είναι όμως οδυνηρές οι θυσίες του ελληνικού λαού".

Νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό που κράτησε για περισσότερο από μία ώρα, προκειμένου ο Γ. Παπανδρέου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τη συμφωνία με την τρόικα και τα νέα επώδυνα μέτρα. Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την κρίση ευκαιρία». Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις υπογράμμισε όμως ότι «είναι ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή, με μια Ελλάδα πιο δίκαιη, με διαφάνεια, πιο ανθρώπινη, ανταγωνιστική, για την όποια όλοι μας θα είμαστε περήφανοι».
Πιο πριν, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ευτυχώς η ΕΕ ανταποκρίθηκε και μας δίνει μια ανάσα κι ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ενώ παράλληλα η κυβέρνησή μας θα προστατέψει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».
Από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας είπε ότι ο λαός θα ανταποκριθεί, υπογραμμίζοντας όμως ότι πρέπει να πεισθεί πως θα υπάρξει δικαιοσύνη, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, και κάλεσε να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού και οι απατεώνες του κοινού εγκλήματος.

Ανταπαντώντας ο κ. Παπανδρέου, του είπε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας καθώς η ανομία είναι το διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια του διαλόγου τους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η όλη κατάσταση είναι και ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια και τώρα είναι η ευκαιρία.

Ο κ. Παπούλιας είπε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους φτωχότερους πολίτες που πλήττονται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον κ. Παπούλια, ζήτησε από τον Πρόεδρο «μετά τη συνάντησή τους, να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την κατάληξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Στην πρόταση αυτή έχει ήδη πει όχι το ΚΚΕ, ενώ ανάλογη απάντηση αναμένεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=67442