Κυριακή 11 Απριλίου 2010

"Έφυγε" ο Αλέκος Τζανετάκος

page58_1 Ο Αλέκος Τζανετάκος, σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 στο Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου, σε τουρνέ ανά την Ελλάδα. Καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής στο θέατρο Μπουρνέλη στο πλευρό σπουδαίων κωμικών όπως των Μακρή, Αυλωνίτη, Σταυρίδη, Βλαχοπούλου κ.ά.
Μεγάλη θεατρική του επιτυχία ήταν, "Ο τρελός του Λούνα Πάρκ", στην οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση και η οποία έκανε περιοδεία σ' όλη την Αμερική.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1957, στην ταινία Η αρπαγή της Περσεφόνης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ, με την οποία γύρισε πολλές ταινίες και έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό, με το ρόλο του "καρπαζοεισπράχτορα", που τον καθιέρωσε. Ενας μεγάλος αριθμός ταινιών του, ήταν σε σενάριο δικό του.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80, πήρε την απόφαση να αποχωρίσει από το θέατρο και ασχοληθεί με τη συγγραφή 170 σεναρίων που γυρίστηκαν βιντεοταινίες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Αργότερα, απομακρύνθηκε εντελώς από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Ήταν πρωταθλητής μοτοσικλέτας και είχε κερδίσει δέκα κύπελλα σε ισάριθμους αγώνες.

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_2310.html

ΔΕΙΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ