Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σε Κινέζους η Volvo

volvo_c70 Στην μεγαλύτερη κινεζική ιδιωτική εταιρία κατασκευής οχημάτων Zhejiang, Geely Holding Group, πουλήθηκε η Volvo από τη Ford αντί του 1,8 δισεκατομ.δολαρίων. Η πώληση της Volvo στην κινεζική εταιρία σηματοδοτεί την άφιξη της Κίνας ως άλλης μεγάλης ισχύος στον τομέα της βιομηχανίας αυτοκινήτου διεθνώς.

«Είναι ορόσημο για την ιστορία της Geely», επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρίας Λι Σούφου, προσθέτοντας ότι τα αυτοκίνητα Volvo θα παραμείνουν χωριστή εταιρία με τη δική της διοίκηση με έδρα στη Σουηδία. Ωστόσο κάποια τμήματα θα δημιουργηθούν και στην Κίνα, για να παραχθούν αυτοκίνητα Volvo και για την τεράστια κινεζική αγορά. Η Geely, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι διασφάλισε τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, καθώς και το κεφάλαιο για να χρηματοδοτηθεί η εταιρία Volvo.
Η Ford αναζητούσε εδώ και μήνες αγοραστή για τη Volvo, καθώς, στόχος της ήταν να την πουλήσει για να διαθέσει στο εξής τα απαραίτητα κεφάλαια για τα αυτοκίνητα Ford.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη πουλήσει την Jaguar και τη Land Rover στην ινδική Tata Motors.
Πέρυσι η Κίνα αντικατέστησε τις Ην.Πολιτείες ως η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου διεθνώς-πουλήθηκαν συνολικά 13,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αύξηση που φτάνει το 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4567294