Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μετ' εμποδίων η οδική πρόσβαση στην Ήπειρο από την Νότια Ελλάδα

neo-athens-corinth Οι εργασίες στην Εθνικό Οδό από την Κόρινθο,μέχρι και την Πάτρα,δημιουργούν αρκετά προβλήματα σε όσους θα ταξιδέψουν φέτος για τις Πασχαλινές διακοπές προς την Ήπειρο.Συγκεκριμένα σε επτά σημεία στην εθνική οδό η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα περνάει μόνο από μια λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στον υπόλοιπο οδικό ...
άξονα θα διεξάγεται κάτω από τις γνωστές προβληματικές συνθήκες.Οι εργασίες για την ανακατασκευή της εθνικής οδού Κορίνθου - Πάτρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και καθώς η νέα οδός ακολουθεί στα περισσότερα σημεία τη χάραξη της παλαιάς, πολλά από τα εργοτάξια έχουν στηθεί κυριολεκτικά μέσα στην Εθνική Οδό!!!

Εθνική Οδός στα...χαρτιά!

Στην υπόλοιπη εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών η κυκλοφορία διεξάγεται στις γνωστές κακές συνθήκες, με μια ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τροχαία, στο τμήμα Ακράτα - Καμάρες (155ο έως 185ο χλμ.) και στο τμήμα περί τον κόμβο Ξυλόκαστρου (120ο έως 129ο χλμ.) σημειώθηκαν πέρυσι τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στη νότια Ελλάδα.

Εργασίες όμως,πραγματοποιούνται και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων,στο 45ο ώς το 46ο χλμ., ενώ οι παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας είναι ανοιχτές. Τέλος να σημειωθεί πως οι εκδρομείς από την Βόρεια Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα,αν και εργασίες πραγματοποιούνται και στην Εγνατία Οδό, στο 10ο και στο 14ο - 15ο χιλιόμετρο.


Πηγή: http://epirusgate.blogspot.com/