Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Στο Κάστρο "κατεβαίνουν" τα τρακτέρ


Μετά τους παραγωγούς της Καβάλας και των Σερρών που άνοιξαν χθες τον χορό των κινητοποιήσεων, σήμερα παίρνουν σκυτάλη αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι αναμένεται να καθορίσουν τις κινήσεις τους σε συνελεύσεις.
Αγρότες των Τρικάλων, που πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην Φαρκαδόνα, κατευθύνονται αυτή την ώρα στο Κάστρο, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, που αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο μπλόκο. Πρόθεσή τους είναι να καταλάβουν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Στον κόμβο του Βογατσικού θα κατευθυνθούν το μεσημέρι οι αγρότες της Καστοριάς, οι οποίοι έχουν ήδη παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στο Άργος Ορεστικού και στον Δήμο Μεσοποταμίας.
Εκεί, αναμένεται να αποτρέπουν τη ροή αυτοκινήτων και φορτηγών από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία, όπως γνωστοποίησε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Αποστολίδης.
Οι παραγωγοί των Σερρών θα συγκεντρωθούν στην εθνική οδό Σερρών- Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ οι συνάδελφοί τους από τη Φλώρινα θα βρίσκονται στα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης. Παραμένει άγνωστο ποια μορφή θα πάρουν οι κινητοποιήσεις τους.
Την ίδια ώρα, στα Γρεβενά, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη μπροστά στη Νομαρχία, ενώ οι παραγωγοί της Καρδίτσας ξεκινούν συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, θα συγκεντρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας.
Το Σάββατο ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες του Νομού Κιλκίς. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης, και επι τόπου θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμό της εμπορικής δραστηριότητας του τελωνείου, στο μπλοκάρισμα της εξόδου προς Σκόπια ή και στα δύο.
Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις, πάντως, αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τους Σερραίους αγρότες, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα στον Προμαχώνα.
Την Τρίτη οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα δώσουν «ραντεβού» σε τρία σημεία: στα «πράσινα φανάρια» (Ανατολική Θεσσαλονίκη), στα Μάλγαρα και στον κόμβο της Χαλκηδόνας (Δυτική Θεσσαλονίκη).
Ωστόσο, η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται την Τετάρτη, όταν θα στηθούν τα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Μελούνα και Αγιά.

 

Πηγή:http://www.zougla.gr/