Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Δρόμους δεν έχουμε τα διόδια αυξάνονται...


Τη διακοπή των εργασιών στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, Μεταμόρφωση – Σκάρφεια, αλλά και στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να διευκολυνθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Η διακοπή των εργασιών θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Για τον ίδιο λόγο, σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ και της Κορίνθου – Τριπόλεως θα διατίθενται τουλάχιστον δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ τμηματικά, λόγω της προόδου των εργασιών, δεν θα υπάρχει λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Εξαιρείται το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα, όπου στις περιοχές διάνοιξης των νέων σηράγγων και της κατασκευής των νέων γεφυρών θα διατίθεται μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Την ώρα που γίνονται συνεχείς αναφορές στην οικονομική κρίση, στην μείωση τιμών, στο πάγωμα μισθών και άλλα συναφή, η εταιρεία που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο Αθηνών – Πατρών προχωρά σε μία κίνηση – πρόκληση. Συγκεκριμένα, από 1η Ιανουαρίου 2010 τα διόδια στο εν λόγω οδικό δίκτυο θα αυξηθούν κατά 0,10 ευρώ όσον αφορά στις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα, και κατά 0,20 ευρώ όσον αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες. Η αύξηση θα ισχύει για τους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας (με κατεύθυνση προς Κόρινθο), του Ισθμού (με κατεύθυνση προς Αθήνα), του Ζευγολατιού (με κατεύθυνση προς Πάτρα), του Ρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα), της Νέας Περάμου (είσοδος προς Κόρινθο) και των Αγ. Θεοδώρων (είσοδος προς Αθήνα και είσοδος προς Κόρινθο).

Οι νέες τιμές από 1/1/2010

Μοτοσικλέτες 2 ευρώ (από 1,90)
Αυτοκίνητα 2,90 ευρώ (από 2,80)
Μικρά φορτηγά 7,20 ευρώ (από 7 ευρώ)
Μεγάλα φορτηγά 10,10

Και σε όλα αυτά να σας υπενθυμίσουμε πως η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης είναι κομμένη στα δυο στο ύψος των Τεμπών λόγο των κατολισθήσεων και η κυκλοφορία γίνεται μέσο παρακαμπτηρίων...