Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Συμβασιούχοι: Καθιστική διαμαρτυρία στη Β. Σοφίας


Καθιστική διαμαρτυρία στη Β.Σοφίας, κοντά στο ύψος της Βουλής, πραγματοποιούν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου που έχουν φτάσει στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα.

Οι συμβασιούχοι κάθονται μπροστά από τα ΜΑΤ, τα οποία έχουν παραταχθεί κάθετα στον δρόμο, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Aρχικά ζήτησαν να συναντήσουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ενημερώθηκαν ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν να συναντήσουν τον κ. Πάγκαλο, αλλά θα δεχτεί ένα μέλος τους ο υπουργός Επικρατείας Χαράλαμπος Παμπούκης.
Οι συμβασιούχοι αρνήθηκαν και ζήτησαν να μεταβεί όλο το Συντονιστικό στον κ. Παμπούκη, κάτι που δεν έγινε δεκτό και μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το πόσα άτομα θα δεχτεί ο υπουργός.
Στο μεταξύ ωστόσο, ο όγκος των διαδηλωτών έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το πρωί, αφού είναι αρκετοί εκείνοι οι συμβασιούχοι που αποχώρησαν.

Συνάντηση με Ρόβλια

Δεν μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα". Αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια στα μέλη της αντιπροσωπείας των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση.Το Συντονιστικό Συμβασιούχων καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων οι οποίοι εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ανάμεσα σε αυτά είναι:
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ.

Πηγή:www.zougla.gr