Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Στάχτες τα ψυγεία του εργοστασίου της ΕΒΓΑ...


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 10:30 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 7:00 το πρωί στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΓΑ, το οποίο βρίσκεται στην Ιερά Οδό 80, στον Βοτανικό.
Από μικρή έκρηξη που έγινε με την εκδήλωση της φωτιάς, τραυματίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος φέρει τραύματα στα χέρια από θραύσματα τζαμιών. Διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Όπως δήλωσε στη zougla.gr ο κ. Σταμάτης Πίνης, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι σοβαρή.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στον 1ο όροφο του κτιρίου, και παρά την έγκαιρη παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής γρήγορα επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους ορόφους.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στο εργοστάσιο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις εγκαταστάσεις υπήρχαν εργαζόμενοι, οι οποίοι πρόλαβαν να βγουν όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν επίσης για δύο άτομα, τα οποία παρουσίασαν λιποθυμικές τάσεις λόγω των αναθυμιάσεων.
Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαστεί.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.
Και τα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού παρέμεναν κλειστά για αρκετές ώρες λόγω των πυκνών καπνών και προς διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων και δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν λίγο.
Επί τόπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν κι άλλες δυνάμεις.
Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Βιομηχανία Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών κ. Κώστας Λιαπάτης βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΓΑ και δήλωσε στην zougla.gr ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται την πιθανή απόλυση τους εξαιτίας αυτής της μεγάλης καταστροφής.

Από το:http://www.zougla.gr