Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

1η Πανελλήνια Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Agrotech


Τους 5.200 έφτασαν οι εμπορικοί επισκέπτες της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων Agrotech, που διοργάνωσαν η HELEXPO και η ΠΕΛ (Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας), στο πλαίσιο μεταξύ τους συμφωνίας, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL.

Εκτός από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες 176 εκθετών, με αντιπροσωπείες από 19 χώρες, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν επίσης τη δυνατότητα να "σερφάρουν" δωρεάν στο Ίντερνετ, με το ασύρματο δίκτυο που εγκατέστησε η HELEXPO, για πρώτη φορά στο εκθεσιακό κέντρο Λαμίας.

Η AGROTECH έχει στόχο να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής και της παγκόσμιας παραγωγής, να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τεχνολογία, αλλά και να γίνει σημείο εμπορικών επαφών, τόσο για τους εξειδικευμένους εμπορικούς επισκέπτες, όσο και για το ευρύ κοινό. Το «παρών» θα δώσουν οι leaders του κλάδου παρουσιάζοντας τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής παραγωγής, συνδεδεμένη με την τεχνολογία και τα σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμούς, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.

Χώρες προέλευσης των ξένων εκθετών μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Επίσης, συμμετέχει μεγάλος αριθμός Συνδέσμων - Οργανισμών - Φορέων - Υπηρεσιών: Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, Σύνδεσμος Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων Α-CERT, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Φθιώτιδας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας, Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ.

Οι εργασίες της 1ης AGROTECH πλαισιώνονται και από Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων το «6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρωσης», η παρουσίαση της εξέλιξης της τεχνολογίας στην Άρωση «Από το Χθες στο Αύριο» (με άλογο, τρακτέρ της δεκαετίας του ʼ60 και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα) και η ανάδειξη του καλύτερου τρακτέρ, από τους επισκέπτες της έκθεσης με ψηφοφορία.

Χορηγός επικοινωνίας της 1ης AGROTECH είναι ο τηλεοπτικός σταθμός και το ραδιόφωνο του STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντωσαν οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί της έκθεσης: τα «καλλιστεία» τρακτέρ και το πρωτάθλημα οργώματος. Στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του ομορφότερου τρακτέρ επικράτησε ο γεωργικός ελκυστήρας MASSEY FERGUSON με 700 βαθμούς, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι CLAAS και DEUTZ.

Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άροσης πρώτος αναδείχθηκε ο Θ. Διαμαντής με γεωργικό ελκυστήρα της ZETOR, δεύτερος ο Ν. Δαλαρής με τρακτέρ Mc CORMICK και τρίτος ο Π. Παπαβασιλείου με LAMBORGHINI.