Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ηλεκτρικοί δρόμοι για φορτηγά στις ΗΠΑ

Σε ένα πρωτοποριακό project προχωρούν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, αφού έδωσαν την έγκρισή τους για τη δημιουργία «ηλεκτρικών» αυτοκινητοδρόμων, στους οποίους θα κινούνται ηλεκτροκίνητα φορτηγά.Τα συγκεκριμένα οχήματα...
ονομάζεται e-tracks και τροφοδοτούνται από εναέρια καλώδια, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα τραμ. Οι πρώτοι αυτοκινητόδρομοι θα κατασκευαστούν στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, με τις εργασίες να ξεκινούν τον Ιούλιο του 2015 και να ολοκληρώνονται έναν χρόνο μετά. 


Τα πειραματικά ηλεκτροκίνητα φορτηγά θα εξελιχθούν από τις εταιρείες Volvo και Mack, ενώ οι ηλεκτρικοί δρόμοι από τη Siemens. Αρχικά οι εναέριες γραμμές επαφής θα εγκατασταθούν στην πόλη Κάρσον και στις δύο κατευθύνσεις.
Τα e-tracks θα εφοδιάζονται με ένα υβριδικό σύνολο, ώστε να μπορούν να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις όταν βρίσκονται στους συμβατικούς δρόμους, αξιοποιώντας σε συνδυασμό το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια.


Στόχος της Περιφερειακής Αρχής της Ποιότητας του Αέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι να δημιουργήσει ένα τμήμα μηδενικών ρύπων στον αυτοκινητόδρομο I-710. Τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς είναι τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ και καθημερινά από τους γύρω αυτοκινητόδρομους περνούν 35.000 φορτηγά.

Αν καταφέρουν λοιπόν οι αρχές να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό δίκτυο 30 χιλιομέτρων, που θα καλύπτει διαδρομές μεταξύ λιμανιών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και κεντρικών σταθμών μεταφοράς εμπορευμάτων, θα μειώσουν τους ρύπους στην ατμόσφαιρα, την περιβαλλοντική επιβάρυνση και τα λειτουργικά κόστη.
Πηγή:http://www.zougla.gr