Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Προϋπολογισμός και ΔΕΚΟ στη συνάντηση Χαρδούβελη - τρόικας

Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εξάμηνο, τα οικονομικά των ΔΕΚΟ, η ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, οι παρεμβάσεις για τον επαναπατρισμό καταθέσεων, οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και ζητήματα σχετικά με τη φορολογία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας...
με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.Το υπουργείο Οικονομικών με «όπλο» το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού που στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 διαμορφώθηκε στα 712 εκατ. ευρώ ή στο 0,4% του ΑΕΠ θα επιχειρηματολογούσε υπέρ της λελογισμένης μείωσης τόσο των φόρων όσο και του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα ζητήσει από την τρόικα διευκολύνσεις στην αποπληρωμή φόρων και εισφορών.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και οι προϋπολογισμοί ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.

Την Τρίτη η τρόικα θα εξετάσει με το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συνολικά το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Την Τετάρτη θα οριστικοποιηθεί σε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των υπουργών που εμπλέκονται στην εφαρμογή του προγράμματος η ατζέντα με τα θέματα που θα εξετάσουν η κυβέρνηση με τους ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ από τον Σεπτέμβριο.   

Πηγή:http://www.zougla.gr