Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στο ΣτΕ η «Διεθνής Ένωση» για ανάκληση της αναστολής λειτουργίας

Τρεις ημέρες μετά την αναστολή της άδειας λειτουργίας της «Διεθνούς Ένωσης», η ασφαλιστική εταιρεία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση και την αναστολή της σχετικής απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στην προσφυγή που κατέθεσε τόσο η...

 ασφαλιστική εταιρεία, όσο και ο πρόεδρος της, ο διευθύνων σύμβουλος , τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τρεις μέτοχοι που έχουν το 68,89% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και παράνομη την επίμαχη απόφαση.

Όπως αναφέρει η ασφαλιστική εταιρεία, ανακλήθηκε η άδειά της από την Τράπεζα της Ελλάδος την ώρα που ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ενώ υπήρχε βεβαίωση της Τράπεζας HSBC ότι κατατέθηκαν 15 εκατ. ευρώ και είναι δεσμευμένα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Επιπλέον στην προσφυγή σημειώνεται ότι εκτός από την ανάκλησή της αδείας της, τέθηκε σε ασφαλιστική εκκαθάριση, διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και αποδεσμεύτηκαν 30.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της για τα έξοδα εκκαθάρισης. Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, « η συγκυρία της χειρότερης τραπεζικής κρίσης που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα, επηρέασε το πρόγραμμα ανασυγκρότησής της και δεν ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο προβλεπόμενο ύψος, δηλαδή, αντί 10 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ. Παρά τις προσπάθειες της για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ, η διεύθυνση εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης της ΤτΕ ενημέρωσε την ασφαλιστική εταιρεία ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί και υπέδειξε να προβεί σε ορισμένες ενέργειες».

Πηγή:http://www.zougla.gr