Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΝΑΙ η Βουλή, ΌΧΙ η Πλατεία

Μέσα σε κλίμα έντασης και χωρίς εκπλήξεις, ολοκληρώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, η ονομαστική ψηφοφορία, βάσει της οποίας η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο για να συνεχίσει, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους...
«Αγανακτισμένους» πολίτες. Να σημειωθεί ότι στη μέση πλατείας Συντάγματος είχε στηθεί οθόνη και παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ψηφοφορία.

Στη 1:00 π.μ μετά και την καταμέτρηση των ψήφων, δόθηκε η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές και 143 κατά, σε σύνολο 298 βουλευτών. Την ίδια ώρα, σύσσωμο το κίνημα των Αγανακτισμένων- που παραμένει για 29η ημέρα- έδινε ψήφο «μη εμπιστοσύνης», βροντοφωνάζοντας για τη μη ψήφιση του «Μνημονίου 2».


Από την ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση, απουσίαζαν ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής, Γιώργος Λιάνης, και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.


Η κ. Μπακογιάννη που απουσίαζε στο εξωτερικό απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης. Η επιστολή της, που αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο δεν συνυπολογίστηκε στο αποτέλεσμα διότι η βουλευτής δεν απουσίαζε με αποστολή της Βουλής.
Πηγή:http://www.zougla.gr