Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η απεργία έκανε το γύρο του κόσμου – 35.000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με το Reuters


Εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, τελωνεία, Ο.Τ.Α., Δ.Ε.Κ.Ο., Π.Ν.Ο., τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, βενζινοπώλες, έμποροι, βγήκαν αγανακτισμένοι στους δρόμους, για να...
 διαδηλώσουν κατά των μέτρων, ζητώντας παράλληλα νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές, επιστροφή των δώρων και καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό.






Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα,συγκεντρώθηκαν στις 11:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.



Την ίδια ώρα, ξεχωριστή συγκέντρωση, στην Ομόνοια, πραγματοποίησε το Π.Α.ΜΕ..



Το παρών έδωσαν και μέλη του συλλόγου μας,αν και γενικά η προσυγκέντρωση της ΠΟΣΤ είχε για ακόμη μια φορά μικρή συμμετοχή συναδέλφων.Αυτό κατά την προσωπική μου γνώμη είναι ένα "καμπανάκι" που ορισμένοι εκεί στην ΠΟΣΤ δεν το έχουν ερμηνεύσει σωστά ακόμα...


Δακρυγόνα και μολότοφ σήμερα στην Αθήνα

Κείμενο από το:www.newsbeast.gr

Αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί σχετική ηρεμία, με μικροεντάσεις να παρατηρούνται στην περιοχή του Συντάγματος. Ομάδες αστυνομικών και διμοιρίες των ΜΑΤ εξακολουθούν να περιπολούν στο κέντρο, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, η Αθήνα θα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό έως και το βράδυ.


Η αστυνομία φοβάται ότι όσο πλησιάζει η νύχτα ενδέχεται να ξεφύγει η κατάσταση και επαναληφθούν οι πρωινές εικόνες που διαδραματίστηκαν μετά από την ογκώδη πορεία κατά των μέτρων λιτότητας.


Νωρίτερα το κέντρο της Αθήνας θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με εκτεταμένα και σοβαρά επεισόδια να διαδραματίζονται μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.


Ξέσπασαν μεμονωμένες εστίες έντασης σε πολλά σημεία από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα και τη λεωφόρο Αμαλίας, ωστόσο οι διαδηλωτές δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν παρά τις κινήσεις της αστυνομίας για να διαλυθούν.


Ακόμα και ομάδες που διασκορπίστηκαν συγκεντρώθηκαν ξανά σταδιακά και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η εξέγερση άρχισε» κινήθηκαν και πάλι προς της Βουλή.


Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τη ρίψη μολότοφ αλλά και την εκτεταμένη χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας, ενώ στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη ένας διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι!


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών ανέφεραν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ακούστηκε από τα cb της αστυνομίας η εντολή «Σπάστε την πορεία».


Προτού η κατάσταση εκτραχυνθεί και βγει εκτός ελέγχου, χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν ειρηνικά δυνατό μήνυμα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κόσμος ήταν από νωρίς πολύς στη συγκέντρωση με τους απεργούς να δίνουν ένα δυναμικό «παρών» που θύμιζε τη μαχητικότητα και τον παλμό διαδηλώσεων που είχαμε πολύ καιρό να δούμε.

Φωτογραφικό υλικό από την σημερινή απεργία :