Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Εξάχρονος "πέταξε" με αυτοσχέδιο ιπτάμενο δίσκο


Άγνωστης Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο με οδηγό έναν… εξάχρονο!

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο ούτε για φάρσα, αντίθετα οι Αρχές του Κολοράντο στις ΗΠΑ πονοκεφαλιάζουν, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να… προσγειώσουν έναν μικρό «εξωγήινο».

Ο εξάχρονος σκαρφάλωσε σε ένα μικρό, αυτοσχέδιο αεροσκάφος, για την ακρίβεια σε ένα είδος αερόστατου το οποίο μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και ανέβηκε σε ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων!

Οι Αρχές τώρα αναζητούν τρόπους για να καταφέρουν να επαναφέρουν τον ιπτάμενο πιτσιρικά στο έδαφος με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Denver Post, το παιδί μπήκε στο αεροσκάφος που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειάς του, στο Φορτ Κόλινς.

Για άγνωστο λόγο, το σχοινί που το κρατούσε δεμένο με το έδαφος λύθηκε.

Το αεροπλανάκι εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τη γειτονική κομητεία Γουέλντ και οι τοπικές Αρχές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσπαθούν να το κατεβάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το αερόστατο το οποίο πετούσε ανεξέλεγκτο πάνω από το Κολοράντο προσγειώθηκε ομαλά σε ένα χωράφι, όμως ο 6χρονος δεν έχει εντοπισθεί και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έπεσε από το αυτοσχέδιο αερόστατο.

Εντούτοις προκαλεί εντύπωση η δήλωση του εκπρόσωπου του σερίφη της κομητείας Λάριμερ, ο οποίος είπε

"Το αερόστατο δεν ήταν φτιαγμένο για να μεταφέρει οποιονδήποτε. Το καλάθι του είναι πολύ μικρό και όχι καλά προσαρτημένο".