Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού 4μήνης σύμβασης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,έφτασε η εποχή που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινά η περίοδος των καλοκαιρινών μας αδειών. Η διοίκηση δεν είχε προβεί σε καμία κίνησή μέχρι τώρα για την κάλυψη αυτών των θέσεων έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε τις διακοπές μας όπως όλος ο εργαζόμενος κόσμος. Μετά από δυναμική παρέμβαση του σωματείου μας καταφέραμε να ξεκινήσει η πρόσληψη εποχικού προσωπικού που θα καλύψει αυτές τις ανάγκες του κλάδου μας με 4μηνη σύμβαση. Έτσι τα μεγάλα κομβικά της χώρας θα στελεχωθούν ως εξής:
-Κ.Δ.ΑΘΗΝΩΝ................39 άτομα.
-Κ.Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ........10 άτομα.
-Κ.Δ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.............02 άτομα.
-Κ.Δ.ΠΑΤΡΩΝ.................02 άτομα.
-ΚΡΗΤΗ........................02 άτομα.
-ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.............02 άτομα.
-Κ.Δ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ.................01 άτομο.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ο.Σ.Τ-ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ενημέρωση για τις εξελίξεις της αύξησις του μετοχικού κεφαλαίου από το Τ.Τ έγινε σήμερα στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Τ προς όλα τα σωματεία των εργαζομένων του ΕΛ.ΤΑ.και ενημερώθηκαν για την προκήρυξη απεργίας για της 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 με τα εξής θέματα:

1. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ. (όσον αφορά τον ΕΛΤΑ) να καλυφθεί από το κράτος.
2. Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού.
3. Προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τις κανονικές άδειες.
4. Ένταξη του ΕΛΤΑ στο ΕΣΠΑ.
5. Κρατική επιχορήγηση του ΕΛΤΑ για τις καθολικές υπηρεσίες
6. Μη εκχώρηση του έργου των διαβιβάσεων σε εργολάβους ιδιώτες.

Το σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Αν.Γεν.Γραμματέα Πήχα Βασίλειο και το μέλος του Δ.Σ κ.Λουβιτάκη Ιωάννη.Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ALFA και μεγάλη εντύπωση μας έκανε μια λίστα που μας ζητήθηκε από τους εισηγητές της Π.Ο.Σ.Τ και που είχαν ετοιμάσει και φυσικά εμείς αρνηθήκαμε να την παραλάβουμε σχετικά με τα ονόματα και τα τηλ. των συναδέλφων που θα παραβρεθούν στης 18 ΙΟΥΝΙΟΥ στο θέατρο ALFA. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα γιατί την θέλουν την συγκεκριμένη λίστα αλλά προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα...

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Επικίνδυνα δρομολόγια.......

Σοβαρές καταγγελίες συναδέλφων από επαρχεία κυρίως φτάνουν τον τελευταίο καιρό στον σύλλογο μας και έχουν να κάνουν για μια ακόμη φορά με τα δρομολόγια των χρηματαποστολών. Προϊστάμενοι κάποιον γραφείον παρά τις προειδοποιήσεις μας συνεχίζουν να στέλνουν συναδέλφους οδηγούς σε χρηματαποστολές χωρίς συνοδεία αστυνομίας και μάλιστα με συμβατικά οχήματα......Εμείς είχαμε προειδοποιήσει πριν λίγο καιρό και σε παλαιότερη ανάρτηση μας ότι με τις οικογένειες και τις ζωές των συναδέλφων μας δεν θα παίξει κάνεις και μάλιστα ότι αν το τολμήσει κάποιος θα βρεθεί πολύ κοντά στηv περιοχή του κορυδαλλού....Δεν μας άκουσαν και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Ο σύλλογος μας θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά εκείνων των υπηρεσιακών παραγόντων που εκβιάζουν απειλούν και γενικότερα παίζουν με τις ζωές και την ασφάλεια των μελών του συλλόγου μας.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους.....

Είναι ο Αμερικάνος πρόεδρος και δείχνει στον Έλληνα πρωθυπουργό τα αξιοθέατα της χώρας.
- Το βλέπεις αυτό το γήπεδο; ρωτάει. 25% στην τσέπη μου.
Μετά πάλι:
- Το βλέπεις αυτό το πάρκο; 20% στην τσέπη μου.
Ξανά σε λίγο:
- Το βλέπεις αυτό το μετρό; 20% στην τσέπη μου.
Μετά από καιρό ο Αμερικανός έρχεται στην Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανταποδίδει την ξενάγηση.
- Τη βλέπεις αυτήν την γέφυρα;
- Όχι, λέει ο Αμερικάνος.
- 100% στην τσέπη μου!