Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Δείτε πώς να μην πληρώνετε διόδια στην εθνική οδό


Ένα κίνημα που τείνει να γίνει λαϊκή εξέγερση, οι «επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια» έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια κατά μήκους της εθνικής οδού. Οι άθλιοι δρόμοι αλλά και οι συνεχείς φόροι που “καπελώνουν” το αυτοκίνητο έχουν αγανακτήσει τους πολίτες που συσπειρώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις και πορείες σε σταθμούς διοδίων.

Πρόσφατα στα διόδια των Αφιδνών έγινε μαζική συγκέντρωση με περισσότερους από 500 κατοίκους της περιοχής των Βορείων Προαστίων, οι οποίοι αντιδρούν με το δικό τους τρόπο. Όπως δηλώνουν, το να μην πληρώσει κάποιος οδηγός διόδια δεν είναι αντισυνταγματικό και οι υπάλληλοι στα διόδια δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα να καλέσουν την αστυνομία αλλά και να μην ανοίξουν τη μπάρα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια καταδικαστική απόφαση σε οδηγό που δεν πλήρωσε διόδια ενώ Δήμαρχοι και Νομάρχες διαφόρων περιοχών έχουν δηλώσει υπέρ του κινήματος των πολιτών να μην πληρώνουν διόδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο οποίος, πριν από λίγους μήνες δήλωσε ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή:http://www.zougla.gr

Δείτε πώς να μην πληρώνετε διόδια στην εθνική οδό στο  κάτω ling:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=111990&cid=12