Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πρώτη νίκη του Block με Fiesta

Ο Ken Block το αμερικανικό είδωλο των extreme sports και η ομάδα του Monster World Rally Team σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα Rally America στο 100 Acre Wood Rally, στο Μισούρι. Η νίκη του Block ήταν η πέμπτη συνεχόμενη στο διήμερο 100 Acre Wood Rally.

Το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο Monster Fiesta Rally America car προετοιμάζει η Σουηδική ομάδα Olsbergs Motorsports Evolution (OSME) και βασίζεται στο επιτυχημένο Fiesta Rallycross παραγωγής, που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, το 2009. Η OSME οδήγησε ένα Fiesta Rallycross στην περσινή διάσημη ανάβαση Pikes Peak στην Αμερική και δύο εβδομάδες αργότερα κέρδισε στα X Games. Το τετρακίνητο Monster Fiesta Rally America car του Block έχει τροποποιηθεί, για να πληροί τις προϋποθέσεις της Κατηγορίας Open του Rally America. Φέρει περιοριστή εισαγωγής τούρμπο και παράγει περίπου 330bhp (326PS).

Ο Ken Block θα κάνει το ντεμπούτο του στο Μεξικό,στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA(WRC) για τη Ford με ένα Focus RS WRC.

Για να θυμηθούμε λίγο ποιός είναι ο κ.Block…