Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Έχει και συνέχεια...

Δεύτερο κύμα εργασιακής εφεδρείας προετοιμάζει η κυβέρνηση, διευρύνοντας τη δεξαμενή των χιλιάδων υπαλλήλων που θα τεθούν υπό κρίση, με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης μετά από 12 μήνες.
Το δεύτερο κύμα εξόδου από το Δημόσιο αναμένεται να μπει σε εφαρμογή μετά τον Νοέμβριο και αφού πρώτα λειτουργήσει ηλεκτρονική βάση δεδομένων...
για τους φορείς του δημόσιου τομέα και θα αφορά 50.000 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε 450 οργανισμούς και ΝΠΔΔ, με την προοπτική να βγουν άμεσα στην εφεδρεία επιπλέον 5.000 υπάλληλοι, είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση είτε με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, που σημαίνει ελάχιστες μετατάξεις και περισσότερες απολύσεις.
Από τις 7 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έχει αποστείλει επιστολή στις διοικήσεις των 450 αυτών φορέων -όπως Πανεπιστήμια, λιμενικά ταμεία, θεραπευτήρια, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους- με την οποία ζητά έως την ερχόμενη Τετάρτη πλήρη στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν, τις ειδικότητες, τις αποδοχές κ.ά.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο κύμα της εργασιακής εφεδρείας, το 10% του πλεονάζοντος προσωπικού στους 151 οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα υπαχθεί στο καθεστώς αυτό μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.
Η κυβέρνηση, πάντως, παρότι είχε συντάξει και αποστείλει ερωτηματολόγιο σε επιπλέον 9 μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα και ΟΠΑΠ, ώστε να καταγραφεί το προσωπικό και η μισθοδοσία τους, ανέκρουσε πρύμναν, καθώς προς το παρόν κρίθηκε σκόπιμο να μην ενταχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στην εφεδρεία επειδή υπάρχουν νομικά κωλύματα.
Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους εργαζόμενους, ορισμένοι από τους οποίους απειλούν με προσφυγές στα δικαστήρια, ενώ αντίθετα εμφανίζονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή:http://www.megatv.com