Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου το νέο μισθολόγιο

Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, αλλά όχι για τους μισθούς των μισθωτών και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων.
Σχετικά με το νέο μισθολόγιο, ο κ. Μόσιαλος, είπε ότι το σχέδιο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και υπογράμμισε ότι η εργασιακή ασφάλεια...
στο Δημόσιο θα πρέπει να εξασφαλίζεται με την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα των υπαλλήλων. «Έχουμε 800.000 ανέργους και για να βρουν αυτοί δουλειά πρέπει να δουλέψει ο δημόσιος τομέας», υποστήριξε.
Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία, είπε ότι θα αφορά μέχρι και τα όρια του στενού δημόσιου τομέα, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις ΔΕΚΟ, ενώ θα υπάρξει συνολικότερη αξιολόγηση πλεονάζοντος προσωπικού. Ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο και για επανεξέταση όλων των προνοιακών επιδομάτων, λέγοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα ενιαίο μητρώο καταγραφής τους, ενώ για τις αναπηρικές συντάξεις είπε ότι θα επανεξεταστούν όλες υπό το πρίσμα και της προσέγγισης των ποσοστών που υπάρχουν σε άλλες χώρες, π.χ. στις σκανδιναβικές.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν μιλάμε για μέτρα με επιπτώσεις στους μισθούς των μισθωτών, κυρίως των χαμηλόμισθων» και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν μειώσεις, όπου υπάρχουν υπερβολές.
Ακόμη, ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία επικύρωσης της απόφασης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 4-6 εβδομάδων. Απέδωσε δε την έως τώρα κωλυσιεργία στο γεγονός ότι τα κοινοβούλια της Ευρώπης δεν λειτουργούν τον Αύγουστο, ενώ ακόμη έκανε λόγο για πολιτικά προβλήματα, καθώς στις περισσότερες χώρες οι κυβερνήσεις είναι είτε συμμαχικές είτε μειοψηφίας.
Τέλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, παρατήρησε πως υπάρχει η αίσθηση ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή ιδιωτών, ενώ για το θέμα των εγγυήσεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση χωρίς να θιγούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Πηγή:http://www.eklogika.gr