Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το Δικαστήριο έκρινε την απεργία μας παράνομη και καταχρηστική

Συνάδελφοι
Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ μας κοινοποίησε, αργά το απόγευμα, την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία η απεργία μας χαρακτηρίζεται παράνομη και καταχρηστική και μας κάλεσε να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μετά από αυτή την εξέλιξη συνεδρίασε και μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναστείλει τις υπόλοιπες τρεις 24ωρες απεργίες, που ήταν προγραμματισμένες για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση  και μας δημιούργησε μεγάλα ερωτηματικά το γεγονός πως τα δύο Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης  και της Αθήνας εξέδωσαν εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις για τα ίδια ακριβώς αιτήματα. 

Συνάδελφοι
Από το πρωί, πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης και έχοντας την πληροφόρηση από τους νομικούς μας πως δεν θα είναι ευνοϊκή για μας, απευθυνθήκαμε στην ΠΟΣΤ και  ζητήσαμε να καλύψει την απεργία μας με δική της απόφαση ως υπερκείμενη συνδικαλιστική οργάνωση (Την είχαμε ενημερώσει και εγγράφως από χθες) για να  συνεχίσουμε, αλλά πήραμε την απάντηση πως διαφωνούν με την απεργία μας, κακώς προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση της  και δεν καλύπτουν μια παράνομη απεργία.
Εκείνη την ώρα είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση στην Θεσσαλονίκη που χαρακτήριζε την απεργία των Οδηγών της Βόρειας Ελλάδας (που έχει τα ίδια αιτήματα με τα δικά μας) νόμιμη.

Συνάδελφοι
Σταματάμε την απεργία με το κεφάλι ψηλά, αφού είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε την εκδοθείσα δικαστική απόφαση.
Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ χωρίς διάλογο, χωρίς επιχειρήματα, και μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσει την απεργία μας το πέτυχε με δικαστική απόφαση.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας αποφασίσαμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές, που θα καθορίσουμε στην πρώτη επόμενη συνεδρίαση.
Το
Διοικητικό Συμβούλιο