Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δυσμενής αναθεώρηση για έλλειμμα και χρέος

Πηγή:http://www.skai.gr

F58A05E54B105210037226317DC64563 Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων τα θέματα στα οποία απαντά ο επικεφαλής Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ, Ζοζέ Βενιάλ,  σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που θα προβληθεί στις 21:00 της Τετάρτης.

"Προ των πυλών" είναι η δυσμενής αναθεώρηση των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα και χρέος κατά την περίοδο 2006 - 2009.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προχωρήσει στην αναθεώρηση εντός του Οκτωβρίου, ενώ σε αυτή την περίπτωση αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος είναι αναθεωρήσιμα, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία "εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την ακρίβεια των ελληνικών στοιχείων".

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε, ότι κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα λυθεί εντός του μηνός και ότι προς το σκοπό αυτό ενισχύεται το δυναμικό της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερα:http://www.skai.gr/news/finance/article/153499/anatheorisima-pros-ta-pano-elleimma-kai-hreos-/