Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα

C90A3403B8412E7FAA84C71086D2F1F9 Ο Κυριάκος μας ενημερώνει

Στις 16 Οκτωβρίου 2010, 27 Ευρωπαϊκές χώρες αναλαμβάνουν δράση για να ενημερώσουν τους «ξενύχτηδες» για την προστασία τους από τα ατυχήματα στο δρόμο, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει εκδηλώσεις σε 14 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 27 χώρες.

Στόχος η προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την υποστήριξη των Εθελοντών του Ινστιτούτου. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr