Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής»

m04-222930papandreoyΤην ικανοποίηση του για το σχέδιο του μηχανισμού παροχής οικονομικής βοήθειας που συμφώνησαν σήμερα Γαλλία και Γερμανία, εξέφρασε σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Ε.Ε. βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «μαζί με τον ελληνικό λαό πείσαμε τους ευρωπαίους εταίρους ότι έχουν να κάνουν πλέον με μια Ελλάδα αξιόπιστη, με σχέδιο και στρατηγική για την πορεία της».
Αναφερόμενος στο μηχανισμό που εγγυάται τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Είναι η ώρα της μεγάλης αλλαγής στην οικονομία. Χτίζουμε την Ελλάδα του αύριο μαζί με το λαό» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=117913&cid=6

Δείτε επίσης: Δώρο Τρισέ για την εθνική επέτειοthapatero-sarkozi-maketo-mesa Ο ενεργός ρόλος του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, με την αποφασιστική στάση της Γαλλίας συνετέλεσαν στην διαμόρφωση ενός συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε παρά να δώσει μάχη οπισθοφυλακής. Αυτήν ήταν η κατάσταση στις Βρυξέλες στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε η λήψη απόφασης από τον γαλλογερμανικό άξονα για το ζήτημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία είναι έτοιμο να ενεργήσει προσφέροντας στην Ελλάδα δάνειο ύψους 22 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% και με χρονικό ορίζοντα τους 18 μήνες χωρίς να επιβάλλει περαιτέρω μέτρα εκτός από εκείνα που ελήφθησαν ήδη από την ελληνική κυβέρνηση.

Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συμφωνίας ο ρόλος του ΔΝΤ θα ήταν σημαντικός, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το εύρος αυτού του ρόλου .Ορισμένες πηγές ανέφεραν το απόγευμα της Πέμπτης πώς ο ρόλος του Διεθνούς Ταμείου θα ήταν δημοσιονομικός. Η ανακοίνωση αυτή συνετέλεσε στο να εκνευριστεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Τρισέ. . .

Διαβάστε περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=117903&cid=6