Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Deutsche Zeppelin Reedrei


Ένα μπουκάλι μπύρας που βρέθηκε στα συντρίμμια του γερμανικού zeppelin «Hindenburg», πρόκειται να βγει σε δημοπρασία 72 χρόνια μετά από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στο New Jersey.Το Hindenburg εξερράγη στον αέρα και συνετρίβη μπροστά στις κάμερες, σε μια σκηνή που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων την έχουν δει.
Εκείνη την ημέρα 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 60 τραυματίστηκαν.
Ο πυροσβέστης Leroy Smith που έσπευσε μαζί με συναδέλφους του στο σημείο της τραγωδίας για να σβήσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, βρήκε στα συντρίμμια έξι μπουκάλια μπύρας μάρκας «Lowenbrau» και τα έθαψε στο έδαφος για να μην τα βρουν οι Αρχές που αργότερα απέκλεισαν τον χώρο και να πάει να τα ξεθάψει αργότερα.
Έτσι και έγινε. Ο Smith έδωσε τα υπόλοιπα πέντε μπουκάλια στους συναδέλφους του. Τα περισσότερα έχουν πλέον χαθεί, αν και ένα από αυτά δόθηκε στην ζυθοποιία Lowenbrau.
Το μπουκάλι που δημοπρατείται έχει επάνω το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας zeppelin «Deutsche Zeppelin Reedrei», η οποία είχε στον στόλο της το Hindenburg και αναμένεται να φτάσει τα 20.000 δολάρια στη δημοπρασία.Στην πιο πάνω εικόνα είναι  το μπουκάλι που θα βγει "στο σφυρί".