Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη Σταμάτη Μαύρου στην Capital TV

Συνέντευξη παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κύριος Σταμάτης Μαύρος στην Capital TV http://www.capital.gr/News.asp?id=791895 (Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη σε video).

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Σύμβουλος:

«Ετοιμάζουμε μια σημαντική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζουν τα ΕΛΤΑ τους πελάτες τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Αναφερόμενος στη διακοπή του μονοπωλίου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ σημειώνει τον τρόπο με τον οποίο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. «Αξιοποιούμε την τεχνολογία η οποία αποτελεί ουσιαστικά και το μεγάλο μας πρόβλημα» σημειώνει εξηγώντας ότι «η τεχνολογία και τα e-mail είναι ο αντίπαλος των κλασσικών επιστολών».

Ο ίδιος σημειώνει ότι το 2012, οπότε λήγει η παράταση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το μονοπώλιο, θα είναι η χρονιά – σταθμός για τα ΕΛΤΑ «και θα πρέπει τότε θα είμαστε έτοιμοι».

Ερωτηθείς για το αν είναι ώριμες οι συνθήκες στα ΕΛΤΑ για το επόμενο βήμα ο κ. Μαύρος δηλώνει: «έχουμε πολλές δυσλειτουργίες οι οποίες οφείλονται σε μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία», ενώ συμπληρώνει ότι «αυτό που προέχει σήμερα είναι οι υπηρεσίες στον πολίτη και όχι τα κεκτημένα των βολεμένων του συστήματος».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση των ΕΛΤΑ να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ. αλλά και να εισέλθει στον ασφαλιστικό χώρο σημειώνει ότι σε αυτή την φάση πρέπει να αποδώσει ο τρόπος με τον οποίο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν «χτίσει» τη συνεργασία τους με το Τ.Τ. «Οι υπόλοιποι σχεδιασμοί πρέπει να στηριχθούν πάνω σε μια εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν ήδη γίνει».

Τα όσα ανάφερε στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο Κ.Μαύρος: «έχουμε πολλές δυσλειτουργίες οι οποίες οφείλονται σε μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία»,τα θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτα και προσβλητικά και περιμένουμε να μάθουμε σε ποιούς αναφέρεται.


Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πήχας Βασίλειος.