Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Σήμερα 27/05/09 συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου μας με τα εξής θέματα:

1.)Ενημέρωση από τον πρόεδρο Βερίγο Ιωάννη για γενικά θέματα που αφορούν τον ΕΛΤΑ σε σχέσει με το Τ.Τ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσα στον Ιούνιο και για να συνεχίσει ο ΕΛΤΑ να διατηρεί το 10% που κατέχει σήμερα πρέπει να καταβάλει 52,6 εκ.euro...και η λύση που προτάθηκε ήταν ο δανεισμός πράγμα που βρίσκει αντίθετο όλο το συνδικάτο που θα αντιδράσει πάνω σε αυτό μέσα στον Ιούνιο.

Διακοπές συναδέλφων:περίπου 500.000 euro είναι τα χρήματα που διατίθενται από την διοίκηση του ΕΛΤΑ κάθε χρόνο για της διακοπές μας. Εχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια κατά ποσοστό 60%-70% να είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που πηγαίνουν σε αυτά τα προγράμματα των διακοπών,και αύριο 28/05/09 έχει ορισθεί έκτακτο Δ.Σ της ΠΟΣΤ με αυτό το θέμα.


2.)Εξουσιοδότηση στον συνάδελφο Μαυράκη Μάρκο που δεν είναι φέτος μαζί μας στο Δ.Σ να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια με τα τηλ. των συναδέλφων.

3.)Εντολή εκκαθάρισης ταμείου στον ταμία του συλλόγου και παρουσίαση των οικονομικών στο επόμενο Δ.Σ.

4.)Καταγγελία υπηρεσιακών παραγόντων που ενεπλάκησαν στις εκλογές του συλλόγου μας.


5.)Μετακίνηση στο νέο Κ.Δ.Α στο Κρυονέρι αλλαγές δρομολογίων προετοιμασία και θέσεις του συλλόγου.


6.)Διαγωνισμοί για εργολάβους κύρια θέση μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι ότι θεωρούμε απαράδεκτο εφόσον υπάρχουν οδηγοί και οχήματα να δίνετε έργο του ΕΛΤΑ σε τρίτους. Αποφασίστηκε να σταλθεί χαρτί διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα έχουμε και συνέχεια πάνω στο θέμα.....


7.)Εκκαθάριση προσθέτων αμοιβών και να ζητήσουμε τα στοιχεία από το γραφείο του τμήματος.


8.)Χρηματαποστολές και ασφάλεια των συναδέλφων(Για ευνόητους λόγους οι ενδιαφερόμενοι και όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν θα ενημερωθούν από τα μέλη του συλλόγου).


9.) Καταστατικό και ρύθμιση λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

10.)Πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη των καλοκαιρινών αδειών μας. Έφτασε το καλοκαίρι και καμία ενέργεια μέχρι στιγμής από πλευράς διοίκησης για την πρόσληψή εκτάκτου προσωπικού Αποφασίστηκε να σταλθεί χαρτί προς κάθε υπεύθυνο για το θέμα.

11.)Διαγραφή από το μητρώο του συλλόγου του συναδέλφου Κουτσούμπα Αλέκου λόγο συνταξιοδοτήσεώς.

12.)Έγγραφη πρόσκληση προς τον προϊστάμενο του τμήματος και του Διευθυντή του Κ.Δ.Α. για την διεξαγωγή μηνιαίας συνέλευσης του τμήματος.

13.)Προβλήματα συναδέλφων στην επαρχεία που τους υποχρεώνουν διάφοροι διοικητικοί παράγοντες να κάνουν και άλλο ''έργο''εκτός του οδηγού. Αποφασίστηκε να συσταθεί κλιμάκιο του σωματίου και να επισκεφτεί τις περιοχές όπου υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.